Вплив концентрації вольфраму на корозійну стійкість композиційних матеріалів Cu—W, отриманих електронно-променевим випаровуванням-конденсацією - Гречанюк, В.Г.; Чорновол, В.О.; Старостіна, О.В. (Современные проблемы физического материаловедения, 2014)
Досліджено вплив концентрації вольфраму на корозійну стійкість композиційних матеріалів Cu—W, отриманих електронно-променевим випаровуванням-конденсацією в дистильованій воді. Методом мікрорентгеноспектрального аналізу вивчено структуру поверхневого шару після корозійних випробувань. На основі гравіметричних випробувань розраховано масові й глибинні показники корозії. Показано кореляцію між результатами структурних досліджень та корозійними поляризаційними діаграмами. Исследовано влияние концентрации вольфрама на коррозионную стойкость композиционных материалов Cu—W, полученных электронно-лучевым испарением-конденсациею в дистиллированной воде. Методом микрорентгеноспектрального анализа исследована структура поверхностного слоя после коррозионных испытаний. На основе гравиметрических испытаний рассчитаны массовые и глубинные показатели коррозии. Показана корреляция между результатами структурных исследований и коррозионными поляризационными диаграммами. The investigated impact of the concentration of tungsten on the corrosion resistance of composite Cu—W, obtained by electron-beam evaporation-condensation in water. The method of mikro- Xray spectral analysis investigated the structure of the surface layer after corrosion tests. Based on the gravimetric tests calculated coefficients weight and depth corrosion rates. Shown a correlation between the result of structurals studies and polarization diagrams corrosion.