Інформативність перехідних процесів у прокатних станах - Веренев, В.В.; Информативность переходных процессов в прокатных станах (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2014)
Приведен анализ информативности параметров переходных процессов в оборудовании прокатных клетей в части технологии прокатки, режимов работы и конструктивных параметров главных линий, а также диагностики состояния оборудования. Показано, что на основании данных измерений и их статистической обработки решаются задачи совершенствования режимов прокатки и работы оборудования, выбора рациональных конструктивных параметров главных линий, идентификации динамических моделей и разработки новых способов оценки стабильности технологии и диагностирования технического состояния оборудования. Наведено аналіз інформативності параметрів перехідних процесів в обладнанні прокатних клітей у частині технології прокатки, режимів роботи й конструктивних параметрів головних ліній, а також діагностики обладнання. Показано, що на підставі даних вимірів і їхньої статистичної обробки вирішуються задачі вдосконалювання режимів прокатки й роботи обладнання, вибору раціональних конструктивних параметрів головних ліній, ідентифікації динамічних моделей і розробки нових способів оцінки стабільності технології й діагностування технічного стану обладнання. The analysis of informative parameters of transients in the equipment of the rolling stands in rolling technology, operation and design parameters of the main lines, and diagnostics equipment. It is shown that on the basis of measurement data and statistical processing problems are solved and the improvement of the rolling equipment, rational selection of design parameters the main lines dynamic model identification and development of new methods and technology evaluating the stability of diagnosing technical equipment status.