Анализ условий работы колесных центров для локомотивов - Кузьмичёв, В.М.; Перков, О.Н. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2015)
Выполнен анализ современных условий эксплуатации и требований, предъявляемых к локомотивным центрам. Показано, что для обеспечения надёжности центров локомотивных колёс определяющими являются не только характеристики его конструктивной прочности, но и параметры усталостной прочности металла, обеспечивающие живучесть колеса. Виконано аналіз сучасних умов експлуатації та вимог, що пред'являються до локомотивних центрів. Показано, що для забезпечення надійності центрів локомотивних коліс визначальними є не тільки характеристики його конструктивної міцності, але й параметри втомної міцності металу, що забезпечують живучість колеса. The analysis of modern operating conditions and requirements for locomotive centers. It is shown that, to ensure the reliability of locomotive wheels centers are the defining characteristics of its structural strength, as well as the parameters of the fatigue strength of the metal, to ensure the vitality of the wheel.