Выбор температуры нагрева под упрочняющую термообработку микролегированной стали для железнодорожных колес - Бабаченко, А.И.; Кныш, А.В.; Кононенко, А.А.; Пушкаренко, Н.В.; Шпак, Е.А. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2015)
Выполнены аналитические исследования влияния химических элементов на механические и технологические свойства сталей для железнодорожных колес. Обоснована система легирования сталей для производства железнодорожных колес с высоким комплексом свойств. Установлено, что для стали, содержащей 0,9% Cr и 0,41% Ni, оптимальной температурой нагрева под упрочняющую термическую обработку является 850°С, для стали состава 0,21% Cr и 0,70% Ni – температура 900°С. Виконано аналітичні дослідження впливу хімічних елементів на механічні та технологічні властивості сталей для залізничних коліс. В лабораторних умовах проведено виплавку злитків сталей дослідного складу. Виконано експеримент з визначення температури нагріву під зміцнюючу термообробку залізничних коліс із дослідних сталей методом гартування від різних температур. Встановлено оптимальні температури нагріву для дослідних сталей. Analytical studies of chemical elements in the mechanical and technological properties of steel for railway wheels. In the laboratory conducted research smelting steel bars of experimental structure. Done experiment to determine the heating temperature during heat treatment strengthens railway wheels of experimental steels by quenching from different temperatures. Installed optimal heating temperature for steel research.