Оптимизация химического состава стали 14Х17Н2 на основе концепции направленной химической связи - Тогобицкая, Д.Н.; Пиптюк, В.П.; Логозинский, И.Н.; Левин, Б.А.; Козачок, А.С.; Кукса, О.В.; Лихачев, Ю.М. (Фундаментальные и прикладные проблемы черной металлургии, 2015)
На основе физико-химической модели структуризации расплава выявлена роль примесной микролегирующей подсистемы в формировании механических свойств металлопродукции из стали 14Х17Н2. Выполнена оценка влияния микролегирующей подсистемы на механические свойства металлопродукции. Фактическая информация об интегральных параметрах химического состава стали может быть использована при выборе соответствующих параметров термообработки. На основі фізико-хімічної моделі структуризації розплаву виявлено роль домішкової мікролегуючої підсистеми у формуванні механічних властивостей металопродукції з сталі 14Х17Н2. Виконано оцінку впливу мікролегуючої підсистеми на механічні властивості металопродукції. Фактичну інформацію про інтегральні параметри хімічного складу сталі може бути використано для вибору відповідних параметрів термообробки. On the basis of the physico-chemical model of melt structuring revealed the role of micro-alloying subsystem in the formation of the mechanical properties of steel from steel 14H17N2. The estimation of the impact of micro-alloying subsystem on the mechanical properties of steel. Factual information on the integral parameters of the chemical composition of the steel may be used in the selection of appropriate heat treatment parameters.