“Еолова арфа” Лесі Українки (невідомий текст) - Мірошниченко, Л. (Слово і Час, 2011)
Запис про еолову арфу у стислій фразі сконцентрував усю повноту переживання єдності
буття, відкриту радість злиття із природою як живою органічною цілістю і, що найголовніше для
поета, усвідомлення божественного походження його пісень. Lesia Ukrayinka’s note on an Aeolian harp gave a concise expression to the totality of being, to
the ecstasy of unity with nature and, even more important, to the recognition of the divine origin of
the poet’s songs. Запись Леси Украинки об эоловой арфе в сжатой
фразе сконцентрировала всю полноту переживания
единства бытия, открытую радость слияния с
природой как живой органической целостью и, что
самое главное для поэта, осознание божественного
происхождения его песен.