Контроль стану стійкості внутрішніх відвалів - Шевченко, Д.О. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2008)
Запропонований спосіб контролю стану стійкості внутрішніх відвалів різноміцних
порід на основі методу звукометрії. Обґрунтоване очікуване збільшення точності контролю стійкості внутрішніх відвалів від застосування розробленого способу із забезпеченням безпечного відвалоутворення. Предложен способ контроля состояния устойчивости внутренних отвалов разнопрочных пород на основе метода звукометрии. Обосновано ожидаемое увеличения точности контроля устойчивости внутренних отвалов от применения разработанного способа
с обеспечением безопасного отвалообразования. The way of the control of a condition of stability of internal dumps of different-soil breeds on
the basis of a sound-measuring method is offered. The expected increase in accuracy of the
control of stability of internal dumps from application of the developed way with safe dumpforming
maintenance is proved.