Архітектура та функціональні можливості мультиагентної системи Навігація - Яловець, А.Л. (Проблеми програмування, 2017)
Розглядаються особливості проектування, розробки та функціонування мультиагентної системи Навігація. Наводиться архітектура системи та обґрунтовується вибір мови реалізації системи. Детально аналізуються функціональні можливості підсистем мультиагентної системи Навігація. На змістовному прикладі порівнюються результати мультиагентного моделювання процесів переслідування/утікання агентів засобами мультиагентної системи за різними режимами її функціонування. Рассматриваются особенности проектирования, разработки и функционирования мультиагентной системы Навигация. Приводится архитектура системы и обосновывается выбор языка реализации системы. Детально анализируются функциональные возможности подсистем мультиагентной системы Навигация. На содержательном примере сравниваются результаты мультиагентного моделирования процессов преследования/убегания агентов средствами мультиагентной системы при разных режимах ее функционирования. The features of the design, development and functioning of the multi-agent system Navigation are investigated. System architecture and substantiate the choice of language implementation of the system are provided. The functionality of the subsystems of multi-agent systems Navigation is analyzed in detail. The results of multi-agent modelling of pursuit/escape processes by means of the multi-agent system in different modes of its functioning are compared on meaningful example.