Тілесно-міметичний метод аналізу текстових стратегій модерністського дискурсу (на прикладі творчості Г. Косинки) - Штейнбук, Ф. (Слово і Час, 2011)
У статті на матеріалі творчості Г. Косинки репрезентовано обґрунтування та можливості
застосування так званого тілесно-міметичного методу аналізу художніх творів. Подано
оригінальну систему аргументації та висновок щодо модерністського характеру літературної
спадщини українського письменника, а також щодо ефективності пропонованого методу. The article offers theoretic arguments and refl ections on possible usage of the so called corporealmimetic
method for literary analysis. Employing this approach, the author regards Hryhoriy Kosynka’s
texts as an integral part of modernist discourse. В статье на материале творчества Г. Косынки
представлено обоснование и возможности так
называемого телесно-миметического метода анализа
художественных произведений. Изложена оригинальная
система аргументации и сделан вывод о модернистском
характере литературного наследия украинского писателя,
а также об эффективности использования предлагаемого
метода.