Маси vs особистості, або Кому потрібна ієрархія? - Гаврилюк, Н. (Слово і Час, 2011)
У статті розглянуто проблему співвідношення категорій “маси” і “особистість” у процесі
створення й рецепції поезій. Анкетування вказує на неприйняття “масовості” та прагнення до
індивідуалізації авторської поетики. У цьому зв’язку спостерігається неоднозначне ставлення
до будь-яких ієрархічних побудов. The article examines the correlation of “mass” and “personality” categories in the process of creation
and reception of poetry. A questionnaire poll speaks in favor of rejection of mass culture and
verifies the trend towards the individualization of literary styles. It is thus indicative of mixed attitude
to every sort of hierarchy. В статье рассматривается проблема соотношения
категорий “массы” и “личность” в процессе создания и
рецепции поэзий. Анкетирование указывает на неприятие
“массовости” и стремление к индивидуализации авторской
поэтики. В связи с этим прослеживается неоднозначное
отношение к любым иерархическим построениям.