Українська народна міфологія у фольклористичних дослідженнях першої половини ХІХ ст. - Данилюк-Терещук, Т. (Слово і Час, 2011)
У статті розглянуто основні етапи записування, публікації та наукового осмислення української
народної міфології у фольклористиці першої половини ХІХ ст. The article registers the principal moments in which Ukrainian folk mythology was recorded, published
and comprehended by the folklore studies of the 1st half of the 19th century. В статье рассмотрены основные этапы записывания,
публикации, научного осмысления украинской народной
мифологии в фольклористике первой половины ХІХ ст.