Українське вікно в середньовічну японську літературу - Набитович, І. (Слово і Час, 2011)
Рецензія на книгу: Японська література: Хрестоматія / Упорядники:
Іван Бондаренко, Юлія Осадча. – Т. 1: VII–XIII ст. – К., 2010. – 563 с.
Українська культура й літературознавство хоч і повільно, дещо запізнено, але
достатньо впевнено продовжує освоювати материки художніх літератур інших
народів. Свідчення цього – виданий Інститутом філології Київського національного
університету імені Тараса Шевченка перший том (із запланованого тритомника)
хрестоматії японської літератури. Упорядниками тому стали провідні українські
японісти Іван Бондаренко та Юлія Осадча. Переклади належать як його
упорядникам, так й іншим українським перекладачам – О. Бондареві, Н. Бортник,
Н. Кулигіній, О. Левицькій, В. Пирогову, Г. Туркову.