О применении грациозной разметки в MPLS-сетях - Семенюта, М.Ф.; Гришманов, Д.Е. (Управляющие системы и машины, 2018)
Рассмотрены графовые модели на основе грациозных разметок, используемых при решении оптимизационных задач в современных сетях передачи данных. Мета статті. Провести дослідження, яке рередбачає розробку ефективного способу пересилання пакетів, що сприяє поліпшенню показників часу життя пакета і підвищенню надійності роботи мережі. Методи. На основі повної топологічної карти мережі, що моделюється графом G=(V, E), обчислюється кістякове дерево мінімальної ваги. Для цього може бути застосований протокол OSPF, який визначає маршрут найменшої вартості в заданій метриці – мінімальна затримка. Далі активізується алгоритм граціозної розмітки, що призначає маршрутизаторам мітки, які в свою чергу породжують мітки каналів зв’язку. Приєднання або видалення учасників групи при багатоадресній маршрутизації реалізовано за використання алгоритму перенумерації вершин граціозної гусениці. Результат. Розроблено ефективний спосіб транспортування пакетів, що сприяє поліпшенню показників часу життя пакета і підвищенню надійності роботи мережі. Purpose. To conduct studies to optimize the process of traffic transmission over the network with MPLS functions. Methods. Based on the complete topological map of the network, modeled by the graph G=(V, E), a spanning tree of minimum weight is calculated. For this purpose, the OSPF protocol can be applied, which determines the route of the lowest cost in the given metric – the minimum delay. Next comes the graceful labelling algorithm, which assigns tags to the routers, which in their turn generate the labels of the communication channels. Joining or deleting members of a group with multicast routing is implemented using the algorithm of renumbering vertices of a graceful caterpillar. Results. Development of an effective packet forwarding method that would improve the packet lifetime parameters and increase the reliability of the network operation.