Уменьшение максимального количества существенных входных переменных в микропрограммном автомате с операционным автоматом переходов - Бабаков, Р.М.; Баркалов, А.А. (Управляющие системы и машины, 2018)
Предложено использование известного метода уменьшения максисмльного количества существенных входных переменных для снижения аппаратурных затрат в логической схеме микропрограммного автомата с операционным автоматом переходов и заменой входных переменных. Мета. Метою статті є дослідження нового способу оптимізації апаратурних витрат в мікропрограмному автоматі з операційним автоматом переходів та заміною вхідних змінних.
Методи. Запропоновано використовувати метод зменшення максимальної кількості суттєвих вхідних змінних. Метод полягає у додаванні додаткових станів, що призводить до зменшення кількості вхідних сигналів, які аналізуються за один автоматний перехід.
Результати. Запропонований підхід не призводить до зміни структури мікропрограмного автомата з операційним автоматом переходів та заміною вхідних змінних. Зменшення апаратурних витрат в операційному автоматі переходів може бути досягнуте завдяки зменшенню кількості операцій переходів. Також можливе додаткове зменшення витрат апаратури в деяких блоках структури за рахунок зменшення проміжних сигналів, що використовуються у структурі автомата для заміни вхідних змінних. Purpose. The purpose of this article is to research a new way for optimization of the hardware expenses in logical circuit of finite state machine with datapath of the input variables transitions and replacement.
Methods. It is proposed to use the known method of decreasing the maximum number of significant input variables. The method consists of adding new states, which leads to a decrease in the number of input signals analyzed in one state machine transition.
Results. The proposed approach does not lead to a change in the structure of the microprogram finite state machine with datapath of the input variables transitions and replacement. It can be achieved by reducing the number of transition operations used. It is also possible to cut hardware expenses simultaneously in other structure blocks by reducing the number of intermediate signals replacing the finite state machine input signals.