Большие Данные. Аналитические базы данных и хранилища: Teradata - Урсатьев, А.А. (Управляющие системы и машины, 2018)
Статья представляет собой продолжение исследований Больших Данных и инструментария, трансформируемого в новое поколение технологий и архитектур платформ баз данных и хранилищ для интеллектуального вывода. Рассмотрен ряд прогрессивных разработок известных в мире ИТ-компаний, в частности БД Teradata. Мета. Розглянути та оцінити ефективність застосування інфраструктурних рішень нових розробок в дослідженнях Великих Даних для виявлення нових знань, неявних зв’язків і поглибленого розуміння, проникнення в сутність явищ і процесів.
Методи. Інформаційно-аналітичні методи і технології обробки даних, методи оцінки та прогнозування даних, з урахуванням розвитку найважливіших галузей інформатики та інформаційних технологій.
Результати. Teradata — це реляційна система паралельної обробки з використанням архітектури без загального доступу. В її основі технологія, що складається з обладнання, програмного забезпечення (ПЗ), бази даних та консалтингу. Система переміщує дані в сховище, де їх можна викликати та проаналізувати. Створюючи своє рішення — Database Appliance — між спеціалізованими апаратними засобами і ПЗ, Teradata успішна в ніші Data Warehouse протягом тривалого часу, досягнувши продуктивності в дуже великих базах даних в задачах аналітики при прийнятті стратегічних рішень. Але Teradata Database Appliance — це прилад з наслідками: немає можливості налаштування обладнання на проблемний простір. Немає жодних варіантів використання оптимізації хмарного або еластичного стилю. Так само відзначається, що Teredata має дуже незрілий рівень абстракції даних. Незначні зміни в програмуванні можливі в порівнянні з іншими мовами РСУБД. Purpose. The purpose is to consider and evaluate the application effectiveness of the infrastructure solutions for new developments in the Big Data study, to identify new knowledge, the implicit connections and in-depth understanding, insight into phenomena and processes.
Methods. The informational and analytical methods and technologies for data processing, the methods for data assessment and forecasting, taking into account the development of the most important areas of the informatics and information technology.
Results. Teradata is a relational system of the parallel processing, in which the architecture is used without general access. It is based on technology, consisting of equipment, software, databases and consulting. The system moves data to the storage area where they can be called up and analyzed.