Розробка наукових основ технологій біогеодиверсифікації порушених гірничими роботами земель для розбудови екологічної мережі - Скрипник, О.О. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2008)
Визначено основні ряди абіотичного різноманіття поверхонь, порід, ґрунтів. Розроблені основи технологій відновлення ґрунтів та рослинності порушених гірничими роботами земель. Запропоновані основні засади розробки методів використання екологічних
коридорів для відновлення біорізноманіття. Определены основные ряды абиотического разнообразия поверхностей, пород, почв.
Разработаны основы технологий восстановления почв и растительности нарушенных
горными работами земель. Предложены общие подходы к разработке методов использования экокоридоров для восстановления биоразнообразия. Basic rows of abiotic variety of surfaces, breeds, soils was determined. Bases of technologies
are developed for proceeding in soils and vegetation of lands, broken by mining works.
The basic principles of developed methods of the use of ecological corridors are offered for
proceeding biodiversyty.