Екомережа як територіальна основа розвитку екологічного туризму - Шапар, А.Г.; Скрипник, О.О.; Сметана, С.М. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2008)
Обґрунтовано можливість використання територій екологічної мережі як основи для
розвитку екологічного туризму. Підтверджений просторовий збіг екотуристичних маршрутів з екокоридорами. Запропоновано новий напрямок розвиток екотуризму на землях техногенних ландшафтних заказників. Обоснована возможность использования территорий экологической сети как основы
для развития экологического туризма. Подтверждено пространственное совпадение
экотуристических маршрутов с экокоридорами. Предложено новое направление развития экотуризма на землях техногенных ландшафтных заказников. The possibility econetwork territories use as basis for ecotourism development. The spatial
coincidence of ecotourism with ecocorridors is confirmed in the article. New direction of ecotourism
development is offered on lands of industrial landscape reserves.