Музичний код творчості Григорія Сковороди - Шевчук, Т. (Слово і Час, 2011)
У статті досліджується сучасний стан і перспективи студіювання наукової проблеми “Г. Сковорода і музика”. Подано історіографію питання та аналіз музичної топіки у псальмах і симфоніях
Г. Сковороди в контексті актуальних проблем інтермедіальної поетики. The article deals with the current state and the future prospects of the scientific topic “H. Skovoroda
and the music”. The author provides information on research background as well as her own analysis
of musical topoi in H. Skovoroda’s psalms and symphonies, putting them into the context of intermedial
poetics. В статье исследуется современное состояние и перспективы изучения научной проблемы “Г. Сковорода и
музыка”. Представлена историография вопроса и анализ
музыкальной топики в псальмах и симфониях Г. Сковороды в
контексте актуальных проблем интермедиальной поэтики.