Екомоніторинг у розробках інституту - Романовський, О.А. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2008)
Екомоніторинг як термін у кожного на “слуху”. Але його реалізація на практиці поки що не відповідає потребам суспільства і самої природи. У статті йдеться про новації
інститута у створенні регіональної системи екомоніторингу в контексті досліджень з
проблем сталого розвитку територій. Екомониторинг как термин у каждого на “слуху”. Однако его реализация на практике пока еще не отвечает потребностям общества и самой природы. В статье говорится о новациях института в создании региональной системы экомониторинга в контексте исследований по проблемам устойчивого развития территорий. Ecological monitoring as the term at everyone – "on hearing". However its realization in
practice for the present does not respond needs of the society and the nature. The innovations
of the Institute in creation of regional system of ecological monitoring in the context of researches
on problems of suitable development of territories is spoken in the article.