Модерність і паралітература: із досвіду І. Франка – дослідника новітньої літератури - Скупейко, Л. (Слово і Час, 2011)
У статті піддано сумніву тезу про нібито упереджене ставлення Франка до модернізму. Явища
модерної літератури Франко розглядав під кутом зору художньої довершеності, не сприймаючи
водночас виявів суб’єктивізму й епатажності в літературі. The paper polemicizes with Ivan Franko’s supposed prejudice against modernism.
Instead, the author argues, Franko did perceive the phenomena of modern literature
from the standpoint of artistic perfection while rejecting demonstrative subjectivism and
épatage. В статье поддается сомнению тезис о якобы предвзятом
отношении Франко к модернизму. Явления модерной
литературы Франко рассматривал с точки зрения
художественного совершенства, не воспринимая в то
же время проявлений субъективизма и эпатажности в
литературе.