Бестіарій і довкола нього - Астаф’єв, О.; Лященко, О. (Слово і Час, 2011)
Рецензія на книгу: Гайдук Світлана. Бестіарій епохи романтизму: сутність символічної
парадигми: Монографія. – Дрогобич: Посвіт, 2010. – 160 с. У монографії розкрито символічну парадигму романтичного бестіарію
у творчості Т. Шевченка, Л. Боровиковського, В. Забіли, М. Костомарова,
А. Метлинського, О. Пушкіна, М. Лермонтова, Ф. Тютчева, В. Блейка,
С.Т. Колріджа, Дж. Байрона та ін., окреслено шляхи інтерпретації міфу, алегорії,
емблеми, символу як головних репрезентантів бестіарної образності.