Влияние климатических факторов на параметры геохимического загрязнения - Остапенко, Н.С. (Інститут проблем природокористування та екології НАН України, 2008)
Досліджено вплив температури й вологості на склад мобільних форм мінеральних добрив і важких металів у ґрунтах. Показано, що вплив погодних умов на рухливість елемента-забруднювача більш істотно, ніж його доза. Исследовано влияние температуры и влажности на содержание мобильных форм минеральных удобрений и тяжелых металлов в почвах. Показано, что влияние погодных условий на подвижность элемента-загрязнителя более существенно, чем его доза. Influence of temperature and humidity on the content of mobile forms of fertilizers and heavy metals in soils is investigated. It is shown, that influence of weather conditions on mobility pollution-element is more essential, than its doze.