Смислотворча функція контексту - Бовсунівська, Т. (Слово і Час, 2011)
Контекст є специфічним терміном літературної критики, який допомагає опанувати сенсом
художнього твору. Контекст може бути соціальний, економічний, культурний, історичний,
літературний, біографічний та ін., існує також безліч видів класифікації контексту. У цій статті
пропонується когнітивний підхід до контекстної дискурсії. Context is a specific term of literary criticism that is relevant to understanding the meaning of the
text. Contexts can be classified into economic, social, cultural, historical, literary, and biographical
ones; also, there are a great number of other possible classifications. This paper provides an analysis
of contextual discourse as a cognitive problem. Контекст является специфическим термином
литературной критики, который помогает углубиться в
смысловую структуру текста. Известны социальные,
культурные, экономические, исторические,
литературные, биографические контексты, как
и существует множество видов классификаций
контекстов. В этой статье предлагается когнитивный
подход к описанию контекста.