Спектрофотометричне визначення диклофенаку з використанням астрафлоксину - Кормош, Ж.О.; Гунька, І.П.; Базель, Я.Р. (Інститут загальної та неорганічної хімії ім. В.І. Вернадського НАН України, 2008)
Встановлено оптимальні умови утворення та екстракції йонних асоціатів диклофенаку з поліметиновим барвником астрафлоксином. Розроблено екстракційно-фотометричну методику визначення диклофенаку, яка апробована на препаратах різних фірм-виробників (похибка становить 0.27—4.04 %, n = 5, p = 0.95). Установлены оптимальные условия образования и экстракции ионных ассоциатов диклофенака с полиметиновым красителем астрафлоксином. Разработана экстракционно-фотометрическая методика определения диклофенака, которая апробирована на препаратах разных фирм-производителей, представленых на рынке Украины (погрешность составляет 0.27—4.04 %, n = 5, p = 0.95). The terms of the formation and extraction of ionic associates of diclofenac with polymethine dye — astra floksine was studied. The extractive-photometric method of determination of diclofenac, which is approved at his determination in preparations of different firms which are represented at the market of Ukraine, is developed. The error of determination is 0.27 —4.04 %, n = 5, p = 0.95).