Синкретизм художніх систем (на матеріалі канадської прози) - Овчаренко, Н. (Слово і Час, 2011)
У статті аналізуються стратегії синкретизму в художньому полі англомовної канадської прози з
акцентом на процесі формування феномену ідентичності в постколоніальному мультикультурному
світі. Досліджено запозичення і взаємодію елементів різних видів мистецтва в літературному
дискурсі на прикладі текстів відомих канадських письменників. The article is aimed to analyse the strategies of syncretism in Canadian literary field, thus stressing
the specifics of identity formation in the postcolonial and multicultural world. The borrowings and
the interaction of different art forms in the literary discourse are investigated on the model of some
prominent Canadian writers’ texts. В статье анализируются стратегии синкретизма в
художественном поле англоязычной канадской прозы
с акцентом на процессе формирования феномена
идентичности в постколониальном мультикультурном
мире. Исследуются заимствования и взаимодействие
элементов разных видов искусства в литературном
дискурсе на примере текстов ряда известных канадских
писателей.