Повернення забутої письменниці: Галина Журба - Сокол, Г. (Слово і Час, 2011)
У статті простежується життєвий та творчий шлях Галини Журби, літературна спадщина якої
досі маловідома, проте важлива для цілісного бачення українського літературного процесу
першої половини ХХ ст. як на еміграції, так і в Україні. The paper sheds light on life and works of Halyna Zhurba, a woman writer whose literary heritage
still remains little-known despite its importance for the coherent concept of Ukrainian literary process
of the first half of the 20th century – both in mainland and abroad. В статье прослеживается жизненный и творческий путь
Галины Журбы, литературное наследие которой до сих
пор малоизвестно, но важно для обстоятельного видения
украинского литературного процесса, создаваемого
в первой половине ХХ ст. как в эмиграции, так и в
Украине.