Роде наш прекрасний - Астаф’єв, О.; Табакова, Г. (Слово і Час, 2011)
У статті розглянуто концептосферу новел Богдана Мельничука, проаналізовано її зв’язок зі сковородинівською та стефанівською традиціями української літератури, розкрито концепти роду, долі, любові, багатства-бідності. The article deals with the conceptosphere of the novels by Bohdan Melnychuk and its relationship to Vasyl Stefanyk’s and Hryhoriy Skovoroda’s traditions in Ukrainian literature. In this vein, the author analyzes the concepts of family, destiny, love, wealth and poverty. В статье рассмотрена концептосфера новелл Богдана Мельничука, проанализирована ее связь с традициями Сковороды и Стефаника в украинской литературе, раскрыты концепты рода, судьбы, любви, богатства-бедности.