Роман про майбутнє, яке не повинно настати - Шпиталь, А. (Слово і Час, 2011)
Ідеться про сучасні антиутопії в російській та українській літературах, зокрема про твори
М. Чудінової, О. Славникової, А. Рубанова. У центрі уваги – роман Ю. Щербака “Час смертохристів.
Міражі 2077 року”, присвячений майбутньому України. Автор статті привертає увагу до тем і
проблем твору, суголосних сучасним українським і світовим геополітичним реаліям. The paper deals with dystopias produced in contemporary Russian and Ukrainian literatures, focusing
on the works by M. Chudynova, O. Slavnykova and A. Rubanova. In particular, the author spotlights
the novel “The Time of the Deathchrists. Mirages of 2077” by Yuriy Shcherbak which thematizes
the future of Ukraine, thus calling attention to subjects and problems which seem to be in tune with
modern Ukrainian and global reality. Речь идет о современных антиутопиях в русской
и украинской литературах, в частности, о романах
М. Чудиновой, О. Славниковой, А. Рубанова.
В центре исследования – роман Ю. Щербака “Время
смертохристов. Миражи 2077 года”, посвященный
будущему Украины. Автор статьи привлекает внимание
к темам и проблемам, созвучным современным
украинским и мировым геополитическим реалиям.