Театр як життя: драма Юрія Федьковича “Довбуш” в аспекті іографічному - Ковалець, Л. (Слово і Час, 2011)
Основу дослідження складає інтерпретація в біографічному аспекті одного з найоригінальніших,
найдискусійніших і, виявляється, найбільш суб’єктивних творів Юрія Федьковича та всієї
української романтичної драматургії – поетичної дилогії “Довбуш”. Творчість цього письменника
узалежнена від його складного, інтенсивного психологічного буття і з цього погляду становить
біографічну цінність. The research offers a biographical analysis of Yuriy Fedkovych’s poetic dilogy “Dovbush”, one of
the most unorthodox, constroversial and, as it turned out, the most subjective creations of the writer
and, moreover, within the whole Ukrainian romantic drama. The author argues that Fedkovych’s
oeuvre is a derivative of his complex and intense psychological life and is thus of great biographical
importance. Основу исследования составляет интерпретация в
биографическом аспекте одного из самых оригинальных,
самых дискуссионных и, оказывается, наиболее
субъективных произведений Юрия Федьковича и всей
украинской романтической драматургии – поэтической
дилогии “Довбуш”. Творчество этого писателя зависело
от его сложного, интенсивного психологического бытия
и с этой точки зрения представляет биографическую
ценность.