Поетичний феномен Леоніда Талалая - Прокоф’єв, І. (Слово і Час, 2011)
Розкрито найхарактерніші вияви формозмістової єдності творів, основні риси художнього світу, вказано на модерністські аспекти доробку Л. Талалая, синтез у його віршах індивідуально- авторських естетичних ідей і здобутків різних літературних течій, шкіл, поетів. The paper marks out the most distinctive manifestations of the unity of form and content in Talalay’s works, the crucial features of the writer’s artistic world, his inclination for modernist poetics and the synthetic nature of his poems which merge the subjective ideas with the principles of different literary trends, schools, and individual writers. Раскрыты наиболее характерные проявления формосодержательного единства произведений, основные черты художественного мира, указаны модернистские аспекты творчества Л. Талалая, синтез в его стихах идивидуально-авторских эстетических идей и достижений разных литературных течений, школ, поэтов.