Парадокси києворуського літературного життя - Білоус, П. (Слово і Час, 2011)
У статті розглядаються особливості функціонування літератури за часів Київської Русі. Автор
завважує парадоксальне поєднання офіційної та неофіційної літератури, відсутність ліричних і
драматичних жанрів, характеризує літературне життя не як процес, а як паратаксис (розміщення
поруч). The paper explores the modes of literary representation at the times of the Kievan Rus. The author
points out at the paradoxical fusion of official and unofficial literature as well as the lack of lyric
and dramatic genres. Thus he treats literary life not as a process, but rather as a figure of parataxis. В статье рассматриваются особенности функционирования
литературы во времена Киевской Руси. Автор отмечает
парадоксальное совмещение официальной и неофициальной
литературы, отсутствие лирических и драматических жанров,
характеризирует литературну жизнь не как процесс, а как
паратаксис (размещение рядом).