“Таких діячів надто потрібно буває на світанні національного життя...” (Літературна спадщина Олександра Кониського) - Бойко, Н. (Слово і Час, 2011)
У статті розглянуто поетичний і прозовий доробок українського письменника другої половини
ХІХ ст., який стояв біля витоків жанру ідеологічної повісті, захищав народницькі ідеали в літературі
та громадському житті. The paper explores the poetry and prose of Oleksandr Konysky, a Ukrainian writer of the second
half of the 19th century that gave birth to the genre of ideological story and stood up for the ideals of
Narodism in literature as well as in social life. В статье рассматривается поэзия и проза украинского
писателя второй половины ХІХ в., стоявшего у истоков жанра
идеологической повести, защищавшего народнические
идеалы в литературе и общественной жизни.