Метафоричність як поле вираження світоглядних позицій В. Яворівського (на прикладі малої прози письменника) - Двуличанська, О. (Слово і Час, 2011)
У статті розглянуто особливості метафорики та жанрова специфіка ранніх творів про дитинство,
що впливають на оригінальність індивідуального стилю прозаїка. Метафорика – органічний
складник художнього мислення автора, який здебільшого виражає особливості внутрішнього
світу маленьких героїв, що зумовлено письменницькою гуманістичною концепцією особистості. The article analyses the metaphoric and genre characteristics of Volodymyr Yavorivsky’s writings
about children which determine the originality of his individual style. Metaphors are treated here as
an organic component of the writer’s artistic thinking; they explicate the inner world of the children
and thus presuppose the humanistic idea of personal identity. В статье рассмотрены особенности метафорики и жанровая
специфика ранних произведений о детстве, влияющих
на оригинальность индивидуального стиля прозаика.
Метафорика – органическая составляющая художественного
мышления автора и в основном выражает особенности
внутреннего мира маленьких героев, что обусловлено
писательской гуманистической концепцией личности.