Журнал “Сучасник” на тлі післявоєнної еміграційної преси - Лущій, С. (Слово і Час, 2011)
Стаття присвячена еміграційному журналу “Сучасник” (1948), єдиний номер якого вийшов у
Німеччині з ініціативи Ю. Лавріненка й І. Кошелівця. Листи І. Багряного, І. Кошелівця, І. Лисяка-
Рудницького, Є. Наконечного та щоденникові записи У. Самчука інформують про ідейне
спрямування журналу, його мету й завдання, про подальші редакторські плани Ю. Лавріненка
щодо відновлення видання в США та ін. The article deals with an émigré journal “Suchasnyk” (1948), which was launched by Yuriy
Lavrynenko and Ivan Koshelivets and the only issue of which was published in Germany. Letters by
I. Bagrianyi, I. Koshelivets, I. Lysiak-Rudnytsky, Ye. Nakonechny as well as U. Samchuk’s diaries inform
us of the editorial policy of the journal, its purpose and goals, Yuriy Lavrynenko’s plan to resume the
edition of the journal in the USA, etc. Статья посвящена эмиграционному журналу “Современник”
(1948), единственный номер которого вышел в Германии
по инициативе Ю. Лавриненко и И. Кошеливца. Письма
И. Багряного, И. Кошеливца, И. Лисяка-Рудницкого,
Е. Наконечного и дневниковые записи У. Самчука информируют
об идейной направленности журнала, его целях и задачах, о
дальнейших редакторских планах Ю. Лавриненко возобновить
издание в США и др.