Сучасні вітчизняні емульсоли для обробки бурових промивальних рідин - Вдовиченко, А.І.; Мартиненко, І.І.; Єрмаков, М.П. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2018)
Метою роботи є визначення перспектив застосування сучасного емульсолу Е2ЄД виробництва української компанії НВО «НІКОС» на підставі досвіду практичного використання і лабораторних досліджень. Досліджувались результати впровадження цього емульсолу під час буріння свердловин на кар’єрах Інгулецького та Полтавського гірничо-збагачувальних комбінатів, а також алмазного буріння геологорозвідувальних свердловин в умовах Українського щита. Целью работы является определение перспектив применения современного эмульсола Э2ЕД производства украинской компании НПО "НІКОС" на основе опыта практического использования и лабораторных исследований. Исследовались результаты внедрений этого эмульсола при бурении скважин на карьерах Ингулецкого и Полтавского горно-обогатительных комбинатов, а также при алмазном бурении геологоразведочных скважин в условиях Украинского щита. The purpose of the work is to determine the prospects for using the modern emulsol Е2ЄД manufactured by the Ukrainian company "NIKOS" based on the experience of practical use and laboratory research. The results of the implementation of this emulsol during the drilling of wells were investigated in the quarries of Ingulets and Poltava mining and processing plants, as well as in the diamond drilling of exploration wells under the conditions of the Ukrainian shield.