Підвищення міцності композиційного матеріалу за умов двостадійного спікання в системі САЛМ – Si (Огляд) - Русінова, Н.О. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2018)
Для забезпечення зміцнення зв′язку алмаз-алмаз та підвищення міцності композиційного матеріалу (на 20–25%) систему, яка складається з порошку алмазу та кремнію, спочатку нагрівають до температури, недостатньої для плавлення кремнію, витримують при цій температурі упродовж 40–60 с, потім систему нагрівають до температури, достатньої для плавлення кремнію. Матеріал, отриманий за рахунок використання двостадійного способу спікання (АКТМ) характеризується підвищеною міцністю та має багато областей застосування. Для обеспечения укрепления связи алмаз-алмаз и повышения прочности композиционного материала (на 20–25%) систему, которая состоит из порошка алмаза и кремния, сначала нагревают до температуры недостаточной для плавления кремния, выдерживают при этой температуре в течение 40–60 с, затем систему нагревают до температуры, достаточной для плавления кремния. Материал, полученный за счет использования двухстадийного способа спекания (АКТМ) характеризуется повышенной прочностью и имеет много областей применения. To provide the strengthening of diamond-diamond and silicon bond powder systems are first heated to a temperature not enough to melt silicon, maintained at this temperature for 40–60 s, to provide diamond diamond strengthening and toughness of the composite material (20–25%), then the system is heated to a temperature sufficient to melt silicon. The material obtained by using a two-stage sintering method (AKTM) is characterized by high strength and has many applications.