Розробка конструкції алмазних шліфувальних стрічок на каучукових зв’язках - Бичихін, В.М.; Пащенко, Є.О.; Черненко, А.М.; Лажевська, О.В.; Савченко, Д.О.; Довгань, А.Г.; Щур, Н.А. (Породоразрушающий и металлообрабатывающий инструмент – техника и технология его изготовления и применения, 2018)
Розглянуто деякі особливості конструкції непереривних алмазовмісних шліфувальних стрічок на каучукових зв’язках, призначених для виготовлення алмазних кругів великих діаметрів. Проаналізовано послідовність абразивовмісних та безабразивних шарів у багатошаровій конструкції стрічок, що забезпечує високу адгезію алмазного шару до гнучкої основи та еластичність виробу. Рассмотрены некоторые особенности конструкции непрерывных алмазосодержащих шлифовальных лент на каучуковых связях, предназначенных для изготовления алмазных кругов больших диаметров. Проанализирована последовательность абразивсодержащих и безабразивных слоев в многослойной конструкции лент, которая обеспечивает высокую адгезию алмазного слоя к гибкой основе и эластичность изделия. Some features of continuous diamond-containing grinding belts on rubber bonds intended for large diameter diamond wheels are considered. The sequence of abrasive and nonabrasive layers in a multilayered belt structure is analyzed. This ensures high adhesion of the diamond layer to a flexible base and elasticity of the product.