Проектування та програмна реалізація підсистеми створення та використання онтологічної бази знань публікацій наукового дослідника - Палагін, О.В.; Малахов, К.С.; Величко, В.Ю.; Щуров, О.С. (Проблеми програмування, 2017)
В роботі розглядаються теоретичні і практичні аспекти розробки перспективних комплексних знання-орієнтованих інформаційних систем та їх компонентів, проведено аналіз існуючих наукових інформаційних систем та синтез загальних принципів побудови “Інструментального комплексу робочого місця наукового дослідника” та його компонентів. В работе рассматриваются теоретические и практические аспекты разработки перспективных комплексных знание-ориентированных информационных систем и их компонентов, проведен анализ существующих научных информационных систем и синтез общих принципов построения “Инструментального комплекса рабочего места научного исследователя” и его компонентов. The given paper considers theoretical and practical aspects of developing advanced integrated knowledge-oriented information systems and their components. Analysis of the existing scientific information systems and the synthesis of the general principles for developing “The instrumental complex for scientific research workplace” and its components are presented.