Впровадження сучасних інформаційних технологій в наукових дослідженнях НАН України - Загородній, А.Г.; Андон, П.І.; Процикевич, І.А. (Проблеми програмування, 2017)
Наведені основні результати виконання Програми інформатизації НАН України за напрямками розвитку телекомунікаційної інфраструктури та хмарних технологій, інтеграції науково-інформаційних ресурсів, засобів підтримки наукових досліджень і Грід-технологій, засобів підтримки науково-організаційної та господарської діяльності. Приведены основные результаты выполнения Программы информатизации НАН Украины по направлениям развития телекоммуникационной инфраструктуры и облачных технологий, интеграции научно-информационных ресурсов, средств поддержки научных исследований и Грид-технологий, средств поддержки научно-организационной и хозяйственной деятельности. The main results of execution of Program of Informatization of Ukrainian National Academy of Sciences in the areas of creating telecommunication infrastructure, implementing of cloud technologies, integration of scientific and information resources, developing software for supporting scientific research, Grid calculations, managing scientific and economic activity are reported.