Формальні та адаптивні методи й інструментальні засоби паралельного програмування - Дорошенко, А.Ю.; Бекетов, О.Г.; Жереб, К.А.; Іваненко, П.А.; Овдій, О.М.; Шевченко, Р.С.; Яценко, О.А. (Проблеми програмування, 2017)
Наведено огляд результатів розробки формальних та адаптивних методів і програмних засобів, досягнутих за останні роки в Інституті програмних систем НАН України, що ґрунтуються на алгеброалгоритмічному підході та техніці переписувальних правил. Методи призначені для автоматизації проектування, генерації та перетворень паралельних програм для широкого діапазону мультипроцесорних обчислювальних платформ і знаходять застосування для різних прикладних областей, зокрема, для ефективної реалізації задач метеорологічного прогнозування. Приведен обзор результатов разработки формальных и адаптивных методов и программных средств, достигнутых за последние годы в Институте программных систем НАН Украины, основанные на алгебро-алгоритмическом подходе и технике переписывающих правил. Методы предназначены для автоматизации проектирования, генерации и преобразований параллельных программ для широкого диапазона мультипроцессорных вычислительных платформ и находят применение для различных прикладных областей, в частности, для эффективной реализации задач метеорологического прогнозирования. A review of the results of the development of formal and adaptive methods and software, achieved in recent years in the Institute of Software Systems of the National Academy of Sciences of Ukraine, based on the algebra-algorithmic approach and the technique of rewriting rules is given. The methods are developed to automate the design, generation and transformation of parallel programs for a wide range of multiprocessor computing platforms and find application for various application areas, in particular for the effective implementation of meteorological forecasting tasks.