Синтез оксидів піранонеофлавонів та спіропіранонеофлавонів - Москвіна, В.С.; Красилов, І.В.; Хиля, В.П. (Доповіді НАН України, 2018)
Розроблено препаративні методики синтезу піранонеофлавонів та спіропіранонеофлавонів лінійної будови —
синтетичних аналогів природного гравеолону та досліджено їх взаємодію із гідрохлоридом гідроксиламіну.
Показано, що реакція проходить селективно з утворенням відповідних оксимів — зручних реагентів із додатковими функціональними групами для проведення подальшої модифікації. Разработаны препаративные методики получения пиранонеофлавонов и спиропиранонеофлавонов линейного строения — синтетических аналогов природного гравеолона, исследовано их взаимодействие с
гидрохлоридом гидроксиламина. Показано, что взаимодействие проходит селективно с образованием соответствующих оксимов — удобных реагентов с дополнительными функциональными группами для проведения последующей модификации. Preparative procedures for the preparation of pyranoneoflavones and spiropyranoneoflavones of the linear structure,
which are synthetic analogs of the natural graveolone, are developed, and their interaction with hydroxylamine
hydrochloride is investigated. It is shown that the interaction proceeds selectively with the formation of
the corresponding oximes, convenient reagents with additional functional groups for a subsequent modification.