Цілочисельні розв'язки векторного неявного лінійного різницевого рівняння в Z^N - Гефтер, С.Л.; Гончарук, А.Б.; Півень, О.Л. (Доповіді НАН України, 2018)
Доведено критерій існування та єдиності цілочисельного розв'язку неявного лінійного різницевого рівняння
Axn₊₁ + Bxn = fn з матрицями A, B, елементами яких є цілі числа. Одержано також достатні умови єдиності цілочисельного розв’язку цього рівняння. Доказан критерий существования и единственности целочисленного решения неявного линейного разностного уравнения Axn₊₁ + Bxn = fn с матрицами A, B, элементами которых являются целые числа. Получены также достаточные условия единственности целочисленного решения этого уравнения. A criterion of the existence and the uniqueness for an integer solution of the implicit linear difference equation
Axn₊₁ + Bxn = fn, where A and B are matrices with integer entries, is proved. Sufficient conditions of the uniqueness
for an integer solution of this equation are obtained.