Аналіз формальних моделей та стандартів опису структурованого електронного документа в корпоративній інформаційній системі - Шарипанов, А.В.; Щетинін, І.Є.; Іванов, С.М. (Проблеми програмування, 2018)
Постійне прискорення розвитку інформаційних технологій та викликані цим зміни у типових бізнес-процесах організацій породжують нові форми складності електронного документообігу при створенні сучасних корпоративних інформаційних систем. Основним завданням при відображенні структурованих документів у електронну форму є визначення універсального механізму розмітки документа та виділення його окремих інформаційних фрагментів для правильної їх інтерпретації в програмних застосунках. Надається порівняльний огляд існуючих мов опису структурованих електронних документів та стандартів, на яких вони засновані. Визначаються переваги і недоліки їх застосування відповідно до типових задач організації електронного документообігу, що виникають при проектуванні корпоративної інформаційної системи. Постоянное ускорение развития информационных технологий и вызванные этим изменения в типовых бизнес-процессах организаций порождают новые формы сложности электронного документооборота при создании современных корпоративных информационных систем. Основной задачей при отображении структурированных документов в электронную форму является определение универсального механизма разметки документа и выделение его отдельных информационных фрагментов для правильной интерпретации в программных приложениях. Представлен сравнительный обзор существующих языков описания структурированных электронных документов и стандартов, на которых они основаны. Определяются преимущества и недостатки их использования применительно к типовым задачам организации электронного документооборота, возникающим при проектировании корпоративных информационных систем. Permanent acceleration of development of information technologies and the resulting changes in typical business processes of organizations create new forms of complexity of electronic document flow while creating modern corporate information systems. The main task in mapping structured documents to electronic form is to define the universal mechanism of document markup and to determine its specific information fragments for correct interpretation in software applications. A comparative overview of the existing languages for describing structured electronic documents and the standards on which they are based is provided. The advantages and disadvantages of their use for addressing typical tasks of electronic document flow organization that arise while developing corporate information systems are determined.