Паралельні алгоритми розв’язування систем нелінійних рівнянь та задач Коші для систем звичайних диференціальних рівнянь на багатоядерних комп’ютерах з процесорами Intel Xeon Phi - Герасимова, Т.О.; Нестеренко, А.Н. (Проблеми програмування, 2018)
В роботі розглядаються алгоритми методів розв’язання систем нелінійних рівнянь (СНР) і задач Коші для систем звичайних диференціальних рівнянь (СЗДР) для багатоядерних комп’ютерів з процесорами Intel Xeon Phi. Наведено часи розв’язування СНУ і СЗДР різних порядків, обраховані коефіцієнти прискорення і ефективності використання запропонованих методів. В работе рассматриваются алгоритмы методов решения систем нелинейных уравнений (СНУ) и задач Коши для систем обыкновенных дифференциальных уравнений (СОДУ) для многоядерных компьютеров с процессорами Intel Xeon Phi. Приведены времена решения СНУ и СОДУ разных порядков, вычислены коэффициенты ускорения и эффективности использования предложенных методов. The paper deals with algorithms of methods for the solving both of non-linear systems (NLS) and initial-value problems for systems of ordinary differential equations (SODE) on multi-core computers. Times required for the solving of various order SNE and SODE are given; acceleration and performance coefficients characterizing the employment of methods being proposed are evaluated, as well.