Система моделей предметної області «Метатехнологія програмування» - Моренцов, Є.І. (Проблеми програмування, 2018)
Розглянуто спектр моделей предметної області “Метатехнологія програмування”, які використовуються при конструюванні сервісно-орієнтованих технологій програмування в семантичному веб-середовищі. Визначені базові терміни і поняття цієї предметної області. Наведено концептуальну модель технології програмування й концептуальну та онтологічну моделі метатехнології програмування. Рассмотрен спектр моделей предметной области “Метатехнология программирования”, которые используются при конструировании сервисно-ориентированных технологий программирования в семантической веб-среде. Определены базовые термины и понятия этой предметной области. Приведены концептуальная модель технологии программирования, концептуальная и онтологическая модели метатехнологии программирования. The spectrum of models of domain «Software Metatechnology» which are used for the construction of the software service-oriented technologies in the semantic web environment is considered. The basic terms and concepts of this domain are defined. The conceptual model of software technology, conceptual and ontological models of a software metatechnology are given.