Нон-фініто у драматургії Лесі Українки - Вісич, О. (Слово і Час, 2012)
У статті сформульовано поняття нон-фініто як естетичної категорії, систематизовано його художні прийоми у драматичному доробку Лесі Українки. Ключовою для еволюції мистецької манери письменниці визнано фантастичну драму “Осіння казка”, де виробились основні ознаки нон-фініто, що дістали розвиток у наступних творах Лесі Українки. This article establishes the notion of “non finito” as an aesthetic category and codifies its literary representations in Lesia Ukrayinka’s dramatic works. The author treats the fantastic drama “The Autumn Tale” as a key text which puts forward the basic features of “non finito” technique and thus prepares the way for Lesia Ukrayinka’s later dramas. В статье сформулировано понятие нон-финито как эстетической категории, систематизируются его художественные приемы в драматическом наследии Леси Украинки. Ключевой для эволюции художественной манеры писательницы признана фантастическая драма “Осенняя сказка”, где выработались основные признаки нон-финито, нашедшие развитие в последующих драмах Леси Украинки.