Квітковий стиль та уламки орфічного міфу в ліриці Лесі Українки - Левченко, Г. (Слово і Час, 2012)
У статті розкрито семантику художнього концепту “квіти” в ліриці Лесі Українки. Контекстуальні
значення квіткових образів тлумачаться у річищі сецесійної естетики. Квітковий стиль у творчості
поетеси розглянуто як окремі елементи Орфічного міфу. The article explores the semantics of the artistic concept “flower” in Lesia Ukrayinka’s lyrical poetry.
The contextual meanings of floral images are interpreted in the light of Art Nouveau aesthetics, and
the flower elements themselves are thus regarded as traces of Orphic myth. ﻿В статье раскрыта семантика художественного концепта
“цветы” в лирике Леси Украинки. Контекстуальные значения цветочных образов интерпретируются в русле сецессионной эстетики. Цветочный стиль в творчестве поэтессы рассматривается как отдельные элементы мифа об Орфее.