“Фото не вийшло” (З етюдів про фотографії архіву Косачів) - Мірошниченко, Л. (Слово і Час, 2012)
Ідеться про невідомий фотопортрет Лесі Українки – украй невиразний спонтанний знімок. Досліджується питання про місце та час його появи. The article focuses on an unknown photographic portrait of Lesia Ukrayinka, a blurred, spontaneously taken picture of unknown origin. In particular, the author reflects upon the possible date of the photo and the scenery depicted on it. Речь идёт о неизвестном фотопортрете Леси Украинки – очень нечётком спонтанном снимке. Исследуется вопрос о месте и времени его возникновения.