Павло Филипович про Євгена Гребінку в контексті літературних обставин першої половини ХІХ століття - Поліщук, В. (Слово і Час, 2012)
У статті аналізується рецепція постаті Євгена Гребінки, стильових рис його творчості, взаємин
із Тарасом Шевченком у студіях Павла Филиповича 1920-х років. The paper analyzes the reception of Yevhen Hrebinka’s personality, his literary style, and
relations with Taras Shevchenko which found expression in Pavlo Fylypovych’s studies of the
1920s. В статье анализируется рецепция личности Евгения
Гребенки, стилевых черт его творчества, взаимоотношений
с Тарасом Шевченко в студиях П. Филиповича 1920-х годов.