“Власним трудом і силою волі…” Штрихи до портрета Євгенії Ярошинської (із першопублікацією мемуарних свідчень) - Ковалець, Л. (Слово і Час, 2012)
У статті подано короткий літературний портрет Євгенії Ярошинської (1868 – 1904). Увиразнюють
риси цієї першої на Буковині жінки-письменниці, громадсько-культурної діячки й педагога
першопублікації спогадів її батька, Івана Ярошинського, та літераторів Костянтини Малицької
й Сильвестра Яричевського. The paper is a concise literary portrait of Yevheniya Jaroshynska (1868-1904), the first woman
writer in Bukovina, cultural and public figure, and a pedagogue. The following account is based upon
the memoirs of her father, Ivan Jaroshynsky, as well as her friendly writers, Kostiantyna Malytska
and Sylvestr Jarychevsky. В статье представлен краткий литературный портрет Евгении
Ярошинской (1868-1904). Черты этой первой на Буковине
женщины-писательницы, общественно-культурного деятеля
и педагога делают более выразительными первопубликации
воспоминаний ее отца, Ивана Ярошинского, и писателей
Константины Малицкой и Сильвестра Яричевского.